- Dana etini küp doğrayın. (Ben yağsız ve sinirsiZ et kullandım)
- Geniş bir tavayı iyice ısıtıp etleri harlı ateşte kavurun.
- Suyunu salarsa süzdürün
- Kuyruk yağı ve sıvıyağ karışımı yada etlerinin yarısının biraz altına kadar sıvıyağ koyup az tereyağ ile kavurun.(Yağlı bi et kullandıysanız yağ miktarını ona göre azaltabilirsiniz)
- Pembeleşince az sıcak su koyup kapak kapatıp pişirin.
- (Suyu azalırsa sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz)
- Başka bir tavada az sıvıyağda kurusoğan ve sarımsağı kavurup salça ekleyin.
- İstediğiniz baharatları ve tuz ekleyip etlerle birleştirin.
- 1kavanoz Garnitürüde suyunu süzüp ekleyin ve ocaktan alın. (Eğer garnitürü hazır kullanmayacaksanız patates,havuç ve bezelyeyi etler pişerken içine ekleyin)
- Yağlı kağıtları 30cm kadar kesip ortalarıma birer porsiyonluk et harcından koyup kapatın ve tepsiye dizin..
- Önceden ısınmış 200*fırında 10-15 dk pişirin..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder