1 Aralık 2014 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Aralık 01, 2014 No comments
Lezzeti ve görüntüsü harika bir anayemek tarifi..

  • Dana etini küp doğrayın. (Ben yağsız ve sinirsiZ et kullandım)
  • Geniş bir tavayı iyice ısıtıp etleri harlı ateşte kavurun.
  • Suyunu salarsa süzdürün
  • Kuyruk yağı ve sıvıyağ karışımı yada etlerinin yarısının biraz altına kadar sıvıyağ koyup az tereyağ ile kavurun.(Yağlı bi et kullandıysanız yağ miktarını ona göre azaltabilirsiniz) 
  • Pembeleşince az sıcak su koyup kapak kapatıp pişirin. 
  • (Suyu azalırsa sıcak su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz)
  • Başka bir tavada az sıvıyağda kurusoğan ve sarımsağı kavurup salça ekleyin.
  • İstediğiniz baharatları ve tuz ekleyip etlerle birleştirin.
  • 1kavanoz Garnitürüde suyunu süzüp ekleyin ve ocaktan alın. (Eğer garnitürü hazır kullanmayacaksanız patates,havuç ve bezelyeyi etler pişerken içine ekleyin) 
  • Yağlı kağıtları 30cm kadar kesip ortalarıma birer porsiyonluk et harcından koyup kapatın ve tepsiye dizin.. 
  • Önceden ısınmış 200*fırında 10-15 dk pişirin..
Categories:

0 yorum: