7 Ocak 2015 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ocak 07, 2015 No comments
Çok lezzetli bir tarif mutlaka deneyin..
patlıcan yemeği

  • Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletip ince halkalar şeklinde yada minik küpler şeklinde doğrayıp bol yağda kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın
  • Kuşbaşı dana etini ısınmış bir tavaya alıp harlı ateşte kavurmaya başlayın.
  • Suyunu salarsa süzün ve içine kuyruk yağı yada tereyağ ve sıvıyağ ekleyip pembeleşene dek kavurun.
  • Yemeklik doğradığınız kurusoğan ve 2-3diş sarımsakları da ekleyip kavurup domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana dek kısık ateşte kavurduktan sonra üzerine az çıkacak kadar sıcak su ekleyip etler yumuşayana dek pişirin.(pişmezse sıcak su ekleyin)
  • Tuz,karabiber,kekik koyup karıştırın.
  • Fırın tepsisine patlıcanları yerleştirip üzerine etli karışımı yayıp önceden ısınmış 180*fırında10-15dk pişirin.Üzerlerine sıkma torbasıyla patates püresi sıkıp 5dk daha fırınlayıp sıcak servis yapın..
Categories:

0 yorum: