7 Ocak 2015 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Ocak 07, 2015 No comments
Lezzetine doyulmaz patlıcan yemeğinin şahı Hünkar Beğendiyi bir de benim yaptığım gibi denemek isterseniz👇👇👇Lezzeti onaylı💯✔️✔️
anayemek tarifleri
  • BEĞENDİSİ
    2tane tophane patlıcanı yada 4 tane kemer patlıcan 
    2 yemek kaşığı un
    1/2 kutu krema(isteğe bağlı)
    süt
    tuz
    kaşar peyniri rendesi 
    750 gr kuzu kuşbaşı
    1 tane kurusoğan
    1-2 diş sarımsak
    tuz
    1 çimdik kekik
    1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
    1/2 çay kaşığı karabiber

    YAPILIŞI
    Etleri ısınmış tencereye koyun,harlı ateşte pişirmeye başlayın,Su salarsa süzdürüp harlı ateşte sıvıyağ ve tereyağda kavurun..Küp doğranmış soğan ve sarımsakları da ekleyip soğanlar pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı ilave edin ve 1-2 dk. daha kavurun..
    İçine az sıcak su ve sirkeyi ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.(Suyu az gelirse sıcak su ekleyin)
    Pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve ocağın altını kapatın.
    Beğendisi için:Patlıcanları ocak üzerinde közleyin.
    Kabuklarını soyup küçük küçük kıyın.
    Geniş bir tavada sıvıyağ ve az tereyağ da unu az çevirin ve içine patlıcanları ekleyin.
    Sütü yavaşça ekleyin,bir elinizle sürekli karıştırın ve kıvamını bulana dek yaklaşık 2 su bardağı kadar sütü ekleyin.
    Kıvamı sulu olmamalı.
    İçine kremayı da katıp karıştırın.Göz göz olunca ocağın altını kapatın ve içine kaşar peyniri rendeleyin.
    Servis yapacağınız tabağa önce beğendiyi üzerine de et soteden koyup servis yapın..
    Yada geniş bir fırın tepsisinin altına patlıcan beğendiyi yayıp üzerine et soteyi koyup masada servis yapın..
    Not:Fırın kabında servis yapacaksanız 5-10 dk fırınlayabilirsiniz.Lezzetine lezzet katacaktır.
    Bu ölçü kalabalık misafirlere uygundur.Yarım ölçü yapabilirsiniz

Categories:

0 yorum: