11 Kasım 2014 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Kasım 11, 2014 2 comments
 Geçenlerde mutfağa girip denediğim ve annemden de tam not alan tart kek tarifim sizlere..
kek tarifleri

çikolata

KEKİ: 
2yumurta 
1su bardağından 2parmak eksik şeker
 1büyük çay bardağı süt
 1büyük çay bardağı sıvıyağ 
1büyük çay bardağı maden suyu 
2,5büyük çay bardağı un 
1pkvanilya
 1/2pk kabartma tozu
 1portakal kabuğu rendesi
 KREMASI
 1pk hazır kakaolu pasta kreması 
Süt(pasta kreması için) 
1pk krema
 2pk bitter
 YAPILIŞI 
  • Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. 
  • Aklarını kar haline getirin(1damla bile yumurta sarısı karışmamalı) 
  • Yumurta sarısı,şeker ve sütü iyice mikserleyip sıvıyağı,maden suyunu ekleyin
  • . Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyip kısa süre mikserleyin, akları ve portakal kabuğu rendesini ekleyip spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırıp margarin ile yağlanmış tart kalıbına dökün.
  • Önceden ısınmış160*fırında pişirin ve ılınca ters çevirin. 
  • Şekerli sütle fırça yardımıyla keki nemlendirin 
  • Pasta kremasını üzerinde yazan süt oranından bir miktar azaltıp mikserleyin .
  • Kremayı bir tencerede ısıtıp bitter çikolatayı ekleyip karıştırın ve pasta kremasının içine karıştırıp mikserleyin.. 
  • Kekinizin ortasındaki çukura kremayı yayıp bir gece buzdolabında dinlendirip servis yapın✔️✔️
Categories: ,

2 yorum:

Vildanin Mutfagi dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyor elinize. Saglıkk

Tuğba Mutfakta dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜRLERR :) SEVGİLER..