Öncelikle mayalı tarifler denerken (istisnalar hariç)yufkalı yada diğer tarifler gibi akşamdan değilde servis yapağınız gün yapılması önemli ✔️birde dışı sert olmasın isterseniz fırından çıkartınca üzerine nemli bir bez örtün✔️ ✔️
Unutmadan ertesi günde poğaçalarımızı atacak değiliz 😂:)))
Tepsiye koyup üzerini güzeelce alüminyum folyo ile kapatıp fırında ısıtırsanız ilk günkü lezzeti yakalarsınız ve sıcak ikram ederseniz tabi!! :D
MALZEMELER
•250gr tereyağ •
1pk krem şanti
•2yumurta
•1pk instant maya
•1su bardağı süt •
1pk kabartma tozu
1tatlı kaşığı tuz •
Un
YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına 4bardak kadar elenmiş un,kremşanti,kabartma tozu,instant maya,tuz koyup karıştırın
- Yumurta,süt ve yumuşamış tereyağını ekleyip yoğurun
- Un az gelirse azar azar ekleyin ele az yapışan bir kıvama gelince un eklemeyi kesip güzelce yoğurun ve ılık ortamda 1saat mayalandırın.
- Hamurun yarısını yuvarlak açın ve geniş bir tencere kapağıyla yuvarlak kesin (bunu @gulcinelmasbuyruktan öğrendim💕)
- 4-5 e bölüp uc kısmına peynir koyup rulo sarın ve tepsiye dizin •tüm hamuru aynı şekilde hazırlayıp üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180*fırında pişirin ✔️✔️
Categories: HAMUR İŞLERİ
0 yorum:
Yorum Gönder