9 Ağustos 2014 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Ağustos 09, 2014 No comments

Rumeli Mutfağının ünlü tatlılarından trileçe, “Arnavut tatlısı” olarak da bilinir. Kimi ustaları tarafından “Makedon tatlısı” ismiyle de hazırlanan, karamelli, kremalı bir kek tatlısıdır.



KEKİ İÇİN
5yumurta
 1 buçuk su bardağı toz şeker(çok şekerli olmasın isterseniz 1bardak şeker koyun) 
1çay bardağı sıvıyağ 
yarım çay bardağı ılık su
 1,5su bardağı un 
1pk kabartma tozu
 1pk vanilya 

ŞERBETİ 
4 su bardağı süt
 1pk süt kreması 
yarım su bardağı şeker 
2yemek kaşığı süt tozu

 KARAMELİ İÇİN
 1su bardağı şeker
 1yemek kaşığı margarin
 1pk krema 
5yemek kaşığı su
 5-6damla limon suyu

YAPILIŞI
  • Keki için :Yumurtanın sarılarını ayırın 
  • Aklarını şeker ile birlikte iyice mikserleyin 
  • Yumurta sarısını,su ve sıvıyağı da ekleyip düşük devirde çırpın
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha karıştırıp margarinle yalanmış dikdörtgen borcama yada o büyüklükteki bir tepsiye dökün 
  • Önceden ısınmış 160*fırında pişirin
  • Kek soğuyunca kürdanla delikler açın 
  • Şerbeti için:süt,krema,şeker ve süt tozunu ocakta kısık ateşte şeker eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.Şerbet soğuğa yakın ılık olsun 
  • NOT:Kek sütlü şerbeti iyice çeksin isterseniz şerbeti sıcağa yakın olsun ✔️Ayrıca trileçe bir gece buzdolabında dinlenirse daha lezzetli olacaktır!!
  • Soğuyan kekin üzerine şerbeti dökün ve buzdolabında birkaç saat dinlendirin✔️ 
  • Karamel sosu için:Şeker,limon suyu ve suyu tencereye alın 
  • Kısık ateşte tavayı arada sallayarak karamel rengi almasını sağlayın 
  • Karamel rengini alınca ocaktan alıp margarini ekleyip karıştırın 
  • Yavaşça kremayı ekleyip hızlı hızlı karıştırın 
  • Arada karıştırarak soğumasını sağlayın ve kekin üzerine yayın yada bir kavanoza alıp servis yaparken üzerine gezdirin

  • 0 yorum: