YAPILIŞI
- Patlıcanları alaca soyun(kabukları az kalacak şekilde) ama sap kısmı kalsın
- Tuzlu suda 15dk kadar bekletip iyice kurulayın ve bol+kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın
- Küçük bir tencerede az sıvıyağda minik küp doğranmış kurusoğanı ve 1-2diş ince kıyılmış sarımsağı hafif pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin
- 1kaşık tereyağ ekleyip kıyma hafif pembeleşene dek kavurup salça,bir çimdik nane,bir çimdik kekik ve karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun
- Üzerine çok az kaynar su koyun ve ocaktan alın(kıymalar su da yüzmesin 😂)
- Patlıcanların ortasını bıçakla güzelce açın (sandal şeklinde🚣) ve fırın tepsisine dizin
- Kıymalı harcı içlerine paylaştırın 🍆üzerlerine biber yerleştirin süslü olsun isterseniz💡
- Kıymalı sosu yaptığınız tencereye(yıkamadan)biraz tereyağ ve salça ekleyip az kavurun ve sıcak su,tuz ekleyip karıştırın ve patlıcanların kenarından tepsiye dökün 🍆
- önceden ısınmış 160*fırında 15 dk kadar pişirip servis yapın
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder