9 Ağustos 2014 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Ağustos 09, 2014 No comments
 Yazın pazardan en sık alınan sebze patlıcansa bizde türlü türlü yaparız dimi hanımlar :) Bu tarif de benim usul ;),sizin yaptığınızdan farklıysa benim yaptığım gibi de bi deneyin bence..
patlıcan yemeği

YAPILIŞI
  • Patlıcanları alaca soyun(kabukları az kalacak şekilde) ama sap kısmı kalsın 
  • Tuzlu suda 15dk kadar bekletip iyice kurulayın ve bol+kızgın yağda kızartıp kağıt havluya alın 
  • Küçük bir tencerede az sıvıyağda minik küp doğranmış kurusoğanı ve 1-2diş ince kıyılmış sarımsağı hafif pembeleşene dek kavurup kıymayı ekleyin
  •  1kaşık tereyağ ekleyip kıyma hafif pembeleşene dek kavurup salça,bir çimdik nane,bir çimdik kekik ve karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte salçanın kokusu çıkana dek kavurun
  •  Üzerine çok az kaynar su koyun ve ocaktan alın(kıymalar su da yüzmesin 😂) 
  • Patlıcanların ortasını bıçakla güzelce açın (sandal şeklinde🚣) ve fırın tepsisine dizin
  • Kıymalı harcı içlerine paylaştırın 🍆üzerlerine biber yerleştirin süslü olsun isterseniz💡 
  • Kıymalı sosu yaptığınız tencereye(yıkamadan)biraz tereyağ ve salça ekleyip az kavurun ve sıcak su,tuz ekleyip karıştırın ve patlıcanların kenarından tepsiye dökün 🍆
  • önceden ısınmış 160*fırında 15 dk kadar pişirip servis yapın
Categories:

0 yorum: