23 Aralık 2012 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Aralık 23, 2012 2 comments
fırında
MALZEMELER
2 tane patates
1/2 kg kültür mantarı
sıvıyağ
tereyağ

BEŞAMEL SOSU İÇİN
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Patatesleri küp küp doğrayın.
  • Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyun ve yağ kızınca patatesleri ekleyin.Tuzunu da ekleyip orta harlı ateşte sürekli karıştırın.Patatesler birbirine yapışmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup kavurun ve patatesleri bir tabağa alın.
  • Mantarları da yıkayın ve suyunu iyice süzdürün ve küp doğrayın.
  • Temiz bir teflon tavayı ısıtın içine bir miktar sıvıyağ koyun ve yağ kızınca mantarları ekleyin yüksek harlı ateşte mantarları karıştırarak kavurun.Kızarmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyin.Tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın.
  • Beşamel sos için margarini eritin,unu ekleyip çok az kavurun ve sütü,tuzu ekleyip sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.(Çok koyu olursa süt ilave edebilirsiniz)
  • Güveç kaplarına patates ve mantarları paylaştırın.
  • Üzerlerine beşamel sosları da döküp bol kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında kaşarların üzeri pembeleşinceye kadar pişirin..



Categories:

2 yorum:

Unknown dedi ki...

NEFİS OLMUŞ ELLERINE SAGLIKKKKK.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler :))