MALZEMELER
1 tane fileto palamut
1 tane havuç
1 tane küçük boy patates
1-2 tutam kereviz yaprağı
1,5 yemek kaşığı un
1/2 limon
ÜZERİ İÇİN
tereyağ
YAPILIŞI
- Palamutları bir tencereye 1-2 su bardağı su ve tuz koyup pişirin,balıkları bir tabağa alıp kılçıklarını ayıklayıp küçük doğrayın.
- Bir tencerede rendelenmiş havuç,patates ve unu az kavuırun.3 bardak kadar su ekleyip sürekli karıştırın.
- Kaynayınca blendardan geçirin.
- Kereviz yapraklarını minik minik doğrayıp ekleyin.
- Yarım limon suyunu da ekleyin.
- Balık suyunu süzgeçten geçirip çorbaya ekleyin,küçük doğranmış palamut balıklarını da ekleyip kısık ateşte 5 dk.kadar pişirin.Ocağın altını kapatın.
- Üzerine tereyağ kızdırıp servis yapın..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder