MALZEMELER
2 tane patates
1/2 kg kültür mantarı
sıvıyağ
tereyağ
BEŞAMEL SOSU İÇİN
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
tuz
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Patatesleri küp küp doğrayın.
- Teflon tavaya biraz sıvıyağ koyun ve yağ kızınca patatesleri ekleyin.Tuzunu da ekleyip orta harlı ateşte sürekli karıştırın.Patatesler birbirine yapışmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ koyup kavurun ve patatesleri bir tabağa alın.
- Mantarları da yıkayın ve suyunu iyice süzdürün ve küp doğrayın.
- Temiz bir teflon tavayı ısıtın içine bir miktar sıvıyağ koyun ve yağ kızınca mantarları ekleyin yüksek harlı ateşte mantarları karıştırarak kavurun.Kızarmaya başlayınca 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ ekleyin.Tuzunu ayarlayıp ocağın altını kapatın.
- Beşamel sos için margarini eritin,unu ekleyip çok az kavurun ve sütü,tuzu ekleyip sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak pişirin.(Çok koyu olursa süt ilave edebilirsiniz)
- Güveç kaplarına patates ve mantarları paylaştırın.
- Üzerlerine beşamel sosları da döküp bol kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında kaşarların üzeri pembeleşinceye kadar pişirin..
Categories: Ana yemek
2 yorum:
NEFİS OLMUŞ ELLERINE SAGLIKKKKK.
Çok teşekkürler :))
Yorum Gönder