MALZEMELER
2 adet havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4 bardak su
tuz
1 tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
çiçekyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
- Tencereye çiçekyağ ve tereyağ koyup rendenin ince tarafından rendelenmiş havuçları ilave edip 1-2 dk.kavuruyoruz.
- Üzerine un ilave edip un ile havucu az kavuruyoruz.
- Üzerine soğuk süt ve soğuk suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip blender dan geçiriyoruz.Tuzotunu ekliyoruz.
- Çorbanın kıvamı koyu olursa süt yada su ile ayarlayabilirsiniz..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder