7 Mart 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Mart 07, 2012 4 comments




MALZEMELER
1 paket tuzsuz etimek
2 çorba kasesi yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
3-4 diş sarımsak
dereotu
1havuç
8-9 tane kornişon turşu
2-3 tane közlenmiş kırmızıbiber
tuz

YAPILIŞI
  • İlk olarak bir kase yoğurdun içine sarımsak rendesi,mayonez ve tuz koyup çatalla çırpıyoruz.
  • Dikdörtgen borcamın tabanına yoğurttan bir kaç kaşık her yerine sürüp üzerine etimekleri diziyoruz.Kalan yoğurdu da etimeklerin üzerine yayıp üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına koyuyoruz.(isterseniz geceden bu şekilde hazırlayabilirsiniz.)
  • Etimekler yoğurdu çekip yumuşayacaklar.Daha sonra kalan 1 kase yoğurdun içine de sarımsak,mayonez,tuz koyup etimeklerin üzerine döküyoruz.
  • Havuçları rendenin ince kısmından rendeleyip az yağda soteliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Kornişon turşu,kırmızı biber ve dereotunu ayrı ayrı küçük küçük doğruyoruz.
  • Her bir etimeğin üzerine gelecek şekilde turşu,kırmızı biber,havuç ve en üzerine dereotu ile süslüyoruz..
Categories:

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis olduğu belli:))
ellerine sağlık

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Hakkikaten lezzetli bir salata ve değişik.Daha başka çeşitleri de var yaptıkça eklicem inşallah:)

Feyza S. dedi ki...

Nefis gorunuyor :)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

teşekkürr ederimm:))