9 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 09, 2012 No comments

MALZEMELER
1 kg dana eti
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kekik
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

YAPILIŞI
  • Dana etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye koyuyoruz.Tencerenin yarısına kadar su koyup kaymasına yakın (köpükler kabarmaya başlayınca)alıp süzgeçe döküyoruz.Üzerini kaynar su ile az yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
  • İyice ısıtılmış güveç tenceresine tereyağ ve sıvıyağ koyup etleri ilave edip harlı ateşte kavuruyoruz.(düdüklü tencerede de yapılabilir)
  • Minik minik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ilave edip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçasını ekleyip 1-2 dk.kavurup sıcak suyu,karabiber,kekik,sirkesini ekleyip üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folya ile iyice kapatıp, kapağını  da kapatıp pişiriyoruz.
  • Pişen etlere tuzunu koyup önceden ısınmış 200*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • NOT:Düdüklü tencerede pişirip küçük güveç kaplarında da fırınlayabilirsiniz.
Categories:

0 yorum: