MALZEMELER
1 kg dana eti
1 büyük kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
kekik
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
YAPILIŞI
- Dana etini kuşbaşı doğrayıp bir tencereye koyuyoruz.Tencerenin yarısına kadar su koyup kaymasına yakın (köpükler kabarmaya başlayınca)alıp süzgeçe döküyoruz.Üzerini kaynar su ile az yıkıyoruz ve suyunu süzdürüyoruz.
- İyice ısıtılmış güveç tenceresine tereyağ ve sıvıyağ koyup etleri ilave edip harlı ateşte kavuruyoruz.(düdüklü tencerede de yapılabilir)
- Minik minik doğradığımız soğan ve sarımsakları da ilave edip orta ateşte kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçasını ekleyip 1-2 dk.kavurup sıcak suyu,karabiber,kekik,sirkesini ekleyip üzerine yağlı kağıt yada alüminyum folya ile iyice kapatıp, kapağını da kapatıp pişiriyoruz.
- Pişen etlere tuzunu koyup önceden ısınmış 200*fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- NOT:Düdüklü tencerede pişirip küçük güveç kaplarında da fırınlayabilirsiniz.
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder