MALZEMELER
5yufka
1 kemikli tavuk göğsü
tavuk suyu
karabiber
tuz
ÜZERİ İÇİN
yoğurt
sarımsak
pulbiber
YAPILIŞI
- İlk olarak tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine çıkana kadar su koyup tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.
- Haşlanan tavuk göğsünün etlerini bir tabağa alıp karabiber ile karıştırıyoruz.
- Yufkaları 4'e bölüp tavuk harcından koyup gül böreği şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısınmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Fırını kapatıp tavukların üzerine haşladığımız tavuk suyunu gezdiriyoruz.Böreklerin tersini çevirip biraz daha tavuk suyu gezdiriyoruz.
- Fırının sıcaklığıyla yufkalar tavuk suyunu çekip yumuşuyor.(Yufkalar kuru kalmaması gerekiyor)
- Bir kasede yoğurt ve 1-2 diş sarımsağı çatalla çırpıyoruz.
- Servis tabağına börekleri alıp üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp pulbiber ile süslüyoruz..
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder