9 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 09, 2012 No comments
mantı lezzetinde


MALZEMELER
5yufka
1 kemikli tavuk göğsü
tavuk suyu
karabiber
tuz

ÜZERİ İÇİN
yoğurt
sarımsak
pulbiber

YAPILIŞI
  • İlk olarak tavuk göğsünü tencereye alıp üzerine çıkana kadar su koyup tuzunu da ekleyip haşlıyoruz.
  • Haşlanan tavuk göğsünün etlerini bir tabağa alıp karabiber ile karıştırıyoruz.
  • Yufkaları 4'e bölüp tavuk harcından koyup gül böreği şeklinde sarıp fırın tepsisine diziyoruz.
  • Önceden ısınmış fırında böreklerin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Fırını kapatıp tavukların üzerine haşladığımız tavuk suyunu gezdiriyoruz.Böreklerin tersini çevirip biraz daha tavuk suyu gezdiriyoruz.
  • Fırının sıcaklığıyla yufkalar tavuk suyunu çekip yumuşuyor.(Yufkalar kuru kalmaması gerekiyor)
  • Bir kasede yoğurt ve 1-2 diş sarımsağı çatalla çırpıyoruz.
  • Servis tabağına börekleri alıp üzerine yoğurt ve kızdırılmış tereyağ döküp pulbiber ile süslüyoruz..
Categories:

0 yorum: