MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı arpa yada tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
- Pirinci sıcak suda 10-15 dk bekletip yıkayıp süzüyoruz.
- Teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ,dövülmüş sarımsağı koyup az çevirip şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz.Tereyağını,süzülen pirinçleri ekleyip tuzunuda ayarlayıp kavuruyoruz.
- Kaynamış suyu ve tuzotunu ekleyip bir iki kere karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çeken pilavı demlendirip servis yapıyoruz..
Categories: Pilavlar
0 yorum:
Yorum Gönder