9 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 09, 2012 No comments
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
2 çorba kaşığı arpa yada tel şehriye
1-2 yemek kaşığı tereyağ
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  • Pirinci sıcak suda 10-15 dk bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Teflon tencereye 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ,dövülmüş sarımsağı koyup az çevirip şehriyeleri ekleyip kavuruyoruz.Tereyağını,süzülen pirinçleri ekleyip tuzunuda ayarlayıp kavuruyoruz.
  • Kaynamış suyu ve tuzotunu ekleyip bir iki kere karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.Suyunu çeken pilavı demlendirip servis yapıyoruz..
Categories:

0 yorum: