Neyse tarifi yazayım en iyisi ona da üşeniveririm şu akşam sıcağında :))
MALZEMELER
asma yaprağı
limon
İÇ MALZEMESİ
1-2 tane kuru soğan
2-2,5 su bardağı pirinç
karabiber
nane
toz kırmızı biber
kuşüzümü
zeytinyağ
tuz
yenibahar
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI
- Kuru soğanı küp küp doğrayın.
- Geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyup soğanları ekleyip pembeleşene dek kavurun.
- Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün ve soğanlarla beraber kavurun.İstediğiniz miktarda baharatı ve tuzunu ekleyip,kuşüzümlerini de ekleyin,yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın,ocağın altını kısıp demlenmeye bırakın..Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve nar ekşisini ekleyin..
- Asma yapraklarını yıkayın,bir tencereye su koyun kaynayınca asma yapraklarını azar azar içine koyup 1-2 dk.tutun ve tersini çevirin ve daha sonra kevgir yardımıyla tepsiye çıkarın.
- Geniş bir tencerenin dibine yıkanmış maydanoz saplarını koyun üzerine sarmaları dizin(maydanozun lezzeti sarmalar geçer ve tencerenin dibi tutmaz)
- Üzerine sıcak su ekleyin(sarmaların üzerine çıkmasın), zeytinyağ gezdirin..
- Sarmaların üzerine düz bir tabak kapatın.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın..
- Pişince ocağın altını kapatıp üzerine sıkılmış limon suyu gezdirin..
Categories: Mezeler, zeytinyağlılar
2 yorum:
Bayılırım. Ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim Hatice hanım:)
Yorum Gönder