MALZEMELER
2-3 tane çorbalık tavuk kemiği
1-2 su bardağı kırmızı mercimek
tuzot
tuz
ÜZERİNE
tereyağ
toz kırmızı biber
YAPILIŞI
- Çorbalık tavukları yıkayıp düdüklü tencereye koyun.Üzerine yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimekleri ekleyin biraz sıvıyağda 1-2 dk. çevirip üzerine soğuk su ekleyin.Tuzunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
- Düdüğü ötmeye başlayınca düdüğü indirip 15 dk.pişirin ve kevgirden başka bir tencereye süzün.
- İsteye göre blendarlayın.
- İçine tuzot ekleyip karıştırın.
- Üzerine tereyağlı toz kırmızı biber ilavesiyle servis yapın..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder