21 Haziran 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Haziran 21, 2012 No comments

MALZEMELER
2-3 tane çorbalık tavuk kemiği
1-2 su bardağı kırmızı mercimek
tuzot
tuz

ÜZERİNE 
tereyağ
toz kırmızı biber

YAPILIŞI
  • Çorbalık tavukları yıkayıp düdüklü tencereye koyun.Üzerine yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimekleri ekleyin biraz sıvıyağda 1-2 dk. çevirip üzerine soğuk su ekleyin.Tuzunu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
  • Düdüğü ötmeye başlayınca düdüğü indirip 15 dk.pişirin ve kevgirden başka bir tencereye süzün.
  • İsteye göre blendarlayın.
  • İçine  tuzot ekleyip karıştırın.
  • Üzerine tereyağlı toz kırmızı biber ilavesiyle servis yapın..
Categories:

0 yorum: