MALZEMELER
4-5 tane patates
1adet kuru soğan
150-200-gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
tereyağ
karabiber
tuz
BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 kaşık margarin
ÜZERİNE
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine ikiye keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım.
- Geniş bir tencereye su koyup kaynayınca tuz ekleyip patatesleri içine koyup 6-7 dk.haşlayıp fırın tepsisine alalım(bol yağda da kızartabilirsiniz)
- Patateslerin içine sıvıyağ sürelim tuz ve karabiber serpelim.Önceden ısınmış 180* fırında patatesler hafif kızarana dek pişirelim.
- Bir tencerede minik doğranmış soğanları sıvıyağ,tereyağ ilavesiyle kavurup kıymayı ekleyelim.
- Not:Kıymanız az ise içini oyduğumuz patateslerin bir kısmını bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- 1yemek kaşığı salça ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle 1/2 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte 5 dk.pişirelim.
- Beşamel sos için süt,margarin,un ve tuzu karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
- Fırındaki patatesleri çıkarıp içine kıymalı harcı paylaştıralım.Üzerlerine beşamel sos gezdirelim ve en son kaşar peyniri rendesi koyalım.
- Bir tavada sıvıyağ ve kalan 1 yemek kaşığı salçayı az kavurup üzerine 1,5-2 su bardağı su koyup fırın tepsisinin dibine dökelim.(daha sulu bir yemek yapmak için su miktarını arttırabilirsiniz.)
- 190*Fırında 15dk kadar pişirelim..
- NOT:Artan patates içlerini üzerine biraz su koyup(kararmasın diye) sabah suyunu süzüp patatesli omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.
Categories: Ana yemek
3 yorum:
çok güzel olmuş bende deneyeyim ellerine sağlık canım
Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
teşekkür ederim yorumlarınız için:)sevgiler..
Yorum Gönder