22 Mart 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mart 22, 2012 3 comments
kıyma ile patatesin mükemmel uyumu



MALZEMELER
4-5 tane patates
1adet kuru soğan
150-200-gr kıyma
2 yemek kaşığı salça
tereyağ
karabiber 
tuz

BEŞAMEL SOS
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 kaşık margarin

ÜZERİNE
kaşar peyniri



YAPILIŞI
  • Patateslerin kabuklarını soyup enlemesine ikiye keselim ve kaşık yardımıyla içlerini oyalım.
  • Geniş bir tencereye su koyup kaynayınca tuz ekleyip patatesleri içine koyup 6-7 dk.haşlayıp fırın tepsisine alalım(bol yağda da kızartabilirsiniz)
  • Patateslerin içine sıvıyağ sürelim tuz ve karabiber serpelim.Önceden ısınmış 180* fırında patatesler hafif kızarana dek pişirelim.
  • Bir tencerede minik doğranmış soğanları sıvıyağ,tereyağ ilavesiyle  kavurup kıymayı ekleyelim.
  • Not:Kıymanız az ise içini oyduğumuz patateslerin bir kısmını bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • 1yemek kaşığı salça ekleyip tuz ve karabiber ilavesiyle 1/2 çay bardağı kadar su koyup kısık ateşte 5 dk.pişirelim.
  • Beşamel sos için süt,margarin,un ve tuzu karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim.
  • Fırındaki patatesleri çıkarıp içine kıymalı harcı paylaştıralım.Üzerlerine beşamel sos gezdirelim ve en son kaşar peyniri rendesi koyalım.
  • Bir tavada sıvıyağ ve kalan 1 yemek kaşığı salçayı az kavurup üzerine 1,5-2 su bardağı su koyup fırın tepsisinin dibine dökelim.(daha sulu bir yemek yapmak için su miktarını arttırabilirsiniz.)
  • 190*Fırında 15dk kadar pişirelim..
  • NOT:Artan patates içlerini üzerine biraz su koyup(kararmasın diye) sabah suyunu süzüp patatesli omlet yaparak değerlendirebilirsiniz.
Categories:

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

çok güzel olmuş bende deneyeyim ellerine sağlık canım

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

teşekkür ederim yorumlarınız için:)sevgiler..