MALZEMELER
150-200gr kıyma
1-1,5 çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı yoğurt
karabiber
tuz
1-1,5 litre su
ÜZERİ İÇİN
tereyağ
nane
YAPILIŞI
- Kıymayı bir tabakta tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım ve minik minik yuvarlatıp köfteler yapalım.
- Tencereye suyu koyup kaynamaya başlayınca köfteleri ilave edip 5-10 dk.pişirelim.
- Erişteleri ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Bir kasede yoğurt ve unu çırpıp çorbadan içine biraz su alıp tencereye karıştıra karıştıra dökelim.2-3 dk.kısık ateşte pişirelim ve altını kapatalım.
- Üzerine kızdırılmış tereyağ ve nane gezdirelim..
Categories: Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder