28 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 28, 2012 No comments
sütlü tatlı

HAMURU İÇİN
1,5 su bardağı su
100gr margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1tutam tuz
1 su bardağı un
5 adet yumurta

KREMASI
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1/2su bardağı tozşeker
1 pk toz kremşanti

ÇİKOLATA SOSU
2su bardağı süt
2tatlı kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı kakao
bitter
2 çorba kaşığı margarin



YAPILIŞI
  • Tencerenin içine suyu koyuyoruz.Margarini ilave edip eritiyoruz.Kaynamaya başlayınca unu,tuz ve şekeri ilave ediyoruz.Koyulaşıncaya kadar  karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Hamuru pişirince soğumaya bırakıyoruz ve ara sıra karıştırıyoruz.Hamur soğuyunca yumurtaları birer birer karıştırarak iyice yediriyoruz.Hamuru soğuması için yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Yağlanmış fırın tepsisine birer çay  kaşığı koyuyoruz.
  • İlk 20 dk. kadar 200* fırında pişiriyoruz daha sonra fırını 160* getirip 10-15dk. da içinin pişmesi için bekletiyoruz.
  • Krema malzemelerini toz kremşanti hariç bir tencerede pişirip muhallebi kıvamına getiriyoruz.Pişince ocağın altını kapatıp ılındıktan sonra toz kremşantiyi ekleyip çırpıyoruz ve profiterollerin içini dolduruyoruz.
  • ÇİKOLATA SOSU:Soğuk sütü tencereye koyup üzerine nişastayı,kakaoyu koyup karıştırıyoruz.Ocağın altını yakıp çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynayınca şekeri ilave ediyoruz.Bir taşım kaynayınca altını kapatıp margarin ve bitteri ilave ediyoruz.
Categories:

0 yorum: