28 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 28, 2012 No comments

MALZEMELER
6 tane but
2-3 tane orta boy patates

SOSU
1-2 diş sarımsak
3-4yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı dolusu toz kırmızıbiber
karabiber
sıvıyağ
tuzot(isteğe bağlı)
tuz



YAPILIŞI
  • Tavukları tütsüleyip yıkıyoruz.Patatesleri de elma dilimi şeklinde doğruyoruz.
  • Bir kapta tavuk ve patatesleri sarımsak rendesi,yoğurt,sıvıyağ,salça,kekik,tuzla harmanlayıp fırın tepsisine yayıyoruz.Üzerini folyo ile kapatıyoruz.
  • Önceden ısınmış 180*fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp tavukların üzeri kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
  • NOT:Malzemeler 6 tane tavuk but için bu malzemeleri tavuğunuzun miktarına göre ayarlayabilirsiniz..
Categories:

0 yorum: