MALZEMELER
3 ayva
2 elma
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz(isteğe bağlı)
MUHALLEBİSİ
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı silme nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
1pk toz kremşanti
ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
portakal
nar
kivi
YAPILIŞI
- Ayva ve elmaları rendeleyip bir tavada toz şekerle beraber pişirin ve dikdörtgen bir borcama dökün.
- Bir tencerede vanilya ve kremşanti hariç muhallebi malzemesini karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Ilınınca toz kremşanti ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın.
- Muhallebiyi ayvaların üzerine dökün.Bol hindistan cevizi serpin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin.
- İkram yapacağınız zaman minik doğranmış portakal,kivi ve nar süslemesiyle servis yapın..
Categories: sütlü tatlılar, tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder