28 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 28, 2012 No comments
ayvalı tatlı

MALZEMELER
3 ayva
2 elma
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı ceviz(isteğe bağlı)
MUHALLEBİSİ
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı silme nişasta
1 su bardağı şeker
vanilya
1pk toz kremşanti

ÜZERİ İÇİN
hindistan cevizi
portakal 
nar
kivi

YAPILIŞI
  • Ayva ve elmaları rendeleyip bir tavada toz şekerle beraber pişirin ve dikdörtgen bir borcama dökün.
  • Bir tencerede vanilya ve kremşanti hariç muhallebi malzemesini karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.Ilınınca toz kremşanti ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpın.
  • Muhallebiyi ayvaların üzerine dökün.Bol hindistan cevizi serpin ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin.
  • İkram yapacağınız  zaman minik doğranmış portakal,kivi ve nar süslemesiyle  servis yapın..

0 yorum: