MALZEMELER
PİLAV İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
1 tutam yeni bahar(isteğe göre)
sıvıyağ
tuz
tereyağ
TAVUK İÇİN
4 adet tavuk but(istenilen kısım olabilir)
lays cips (sade yada yoğurt ve mevsim yeşillikli)
1yumurta
YAPILIŞI
- Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.10-15 dk.bekletip yıkayıp süzüyoruz.
- Diğer tarafta geniş bir teflon tencereye sıvıyağ ve tereyağ ilave edip doğradığımız soğanları ilave ediyoruz,kısık ateşte kavuruyoruz.
- Pirinçleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip kaynamış su ilave ediyoruz tuzunu,karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
- 1 yumurtayı 1 tabakta çırpıyoruz.
- Cipside ayrı bir tabağa elimizle ufalıyoruz
- Tütsülediğimiz tavukları güzelce yıkayıp bıçakla üzerlerine çizik atıyoruz.
- Tavukları önce yumurtaya sonrada cipse bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerini folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180* fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.
- Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp dereceyi 200* ayarlayıp tavuklar kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
Categories: Pilavlar
0 yorum:
Yorum Gönder