19 Haziran 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Haziran 19, 2012 2 comments
Hafta sonu Balıkesir Dursunbeydeydik.Gözüm kayınvalidemlerin bahçesindeki asma yapraklarında kalmıştı..Kayınvalidem sağolsun sabah erkenden toplamış bizim için,bende bugün özene bözene yaptım,afiyetle yedik ama evde kuş üzümü kalmadığı için eksik oldu ben çok severim de kuş üzümünü...aslına bakarsanız evimizin altında Diasa var ama bu sıcakta giyin,bin asansöre,in aşağıya, oooo zor iş :))

Neyse tarifi yazayım en iyisi ona da üşeniveririm şu akşam sıcağında :))


MALZEMELER
asma yaprağı
limon 



İÇ MALZEMESİ
1-2 tane kuru soğan
2-2,5 su bardağı pirinç
karabiber
nane
toz kırmızı biber
kuşüzümü
zeytinyağ
tuz
yenibahar
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi




YAPILIŞI
  • Kuru soğanı küp küp doğrayın.
  • Geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyup soğanları ekleyip pembeleşene dek kavurun.
  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürün ve soğanlarla beraber kavurun.İstediğiniz miktarda baharatı ve tuzunu ekleyip,kuşüzümlerini de ekleyin,yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın,ocağın altını kısıp demlenmeye bırakın..Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve nar ekşisini ekleyin..
  • Asma yapraklarını yıkayın,bir tencereye su koyun kaynayınca asma yapraklarını azar azar içine koyup 1-2 dk.tutun ve tersini çevirin ve daha sonra kevgir yardımıyla tepsiye çıkarın.
  • Geniş bir tencerenin dibine yıkanmış maydanoz saplarını koyun üzerine sarmaları dizin(maydanozun lezzeti sarmalar geçer ve tencerenin dibi tutmaz)
  • Üzerine sıcak su ekleyin(sarmaların üzerine çıkmasın), zeytinyağ gezdirin..
  • Sarmaların üzerine düz bir tabak kapatın.Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın..
  • Pişince ocağın altını kapatıp üzerine sıkılmış limon suyu gezdirin..


Categories: ,

2 yorum:

Hatice dedi ki...

Bayılırım. Ellerinize sağlık...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Hatice hanım:)