MALZEMELER
10 tane güllaç
💓2 su bardağı şeker(çok şekerli sevmiyorsanız 1su bardağı koyun)
💓1kutu krema
💓1pk vanilya(ben vanilya aroması kullandım)
MUHALLEBİSİ İÇİN
💓3su bardağı süt
💓1tepeleme yemek kaşığı un
💓1tepeleme yemek kaşığı nişasta
💓yarım su bardağı şeker
İÇİ İÇİN
💓ceviz
YAPILIŞI
- Bir tencerede süt ve şekeri ısıtın hafif elinizi yakınca ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı koyup karıştırın
- Güllaçları makasla 4e kesin
- Ben dikdörtgen borcama yaptım sizde o boyutlarda bir tepside yapabilirsiniz
- Güllaçların 5tanesini teker teker sütün içine batırıp hızlı bir şekilde içinizden 10a kadar sayıp çıkarın(bu püf noktasını da #sahrapsoysaldan duydum)ve tepsiye sırasıyla dizin
- 1-2 kepçe sütten güllacın heryerine geZdirin 💓
- Muhallebi malzemesini bir tencerede pişirin(çok koyu bir muhallebi olmasın) ve ilk sıcaklığı çıkınca aynı yöne doğru mikserleyip güllacın ara katına koyun
- İri kıyılmış cevizleri de yerleştirin
- Kalan 5güllacıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye döşeyin
- 1-2kepçe daha sütten gezdirip 1bardak sütü bir kavanoza alıp saklayın
- Buzdolabında dinlenen güllacı servis yapmadan önce ayırdığınız sütüde üzerine gezdirin ve servis yapın
Categories: sütlü tatlılar, TATLILAR
0 yorum:
Yorum Gönder