YAPILIŞI
2,5su bardağı süt
1su bardağı şeker
1-2yemek kaşığı dolusu frambuaz-vanilyalı dondurma
güllaç
kaymak
ceviz
YAPILIŞI
- Süt ve şekeri elinizi hafif yakacak kadar ısıtın ve ocağın altını kapatın
- Dondurmayı ekleyip karıştırın
- Güllacları makasla 4e bölün
- Bir parçasını alıp sütün içine batırıp içinizden hızlı hızlı 10a kadar sayın(#sahrapsoysaldan duydum)ve kupun dibine büzüp koyun
- 1-2parça güllaç daha kuplara aynı şekilde koyup sütten bir kaç kaşık üZerine gezdirin.
- Güllaçları kupun içine sıkıştırmadan yerleştirin..
- Arasına 1er tatlı kaşığı kaymak koyup iri kıyılmış ceviz koyun
- Üzerine 2-3kat daha süte batırılmış güllaç koyun
- NOT:Üzerine sos koyacağımız için 1-2parmak boşluk bırakın ve en üste kalan sütü paylaştırın
- Buzdolabında dinlenmesi için bekletin
- VİŞNE SOSU İÇİN: 🍒1su bardağı vişne 🍒1su bardağı su 🍒yarım su bardağı şeker 🍒1yemek kaşığı(silmeden birazcık fazla 🍒vanilya 🍒Sos malzemesini sürekli karıştırarak pişirin ve vanilyayı ekleyin 🍒
- Buzdolabından güllaçları alın eğer sütünü çok çekmiş ve kuruysa 1su bardağına yakın ılık süte biraz şeker ekleyip karıştırın ve kupun dibine doğru bıçakla delikler açıp sütü üzerine paylaştırın
- Sosu da paylaştırıp buzdolabına kaldırın ve soğuk servis yapın
Categories: sütlü tatlılar
1 yorum:
görüntü sunum harika canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder