Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))
MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber
SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz
ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ
YAPILIŞI
- Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
- Yufkayı ortadan ikiye kesin..
- Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
- Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
- Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
- Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
- Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
- Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..
Categories: Börekler
2 yorum:
Oğlum mantıyı çok seviyor ve ben çalışıyorum. Tarif için çpk teşekkürler
mommyslifetime.blogspot.com
Tam size göre bir tarif o zaman..Ben teşekkür ederim :)
Yorum Gönder