2 Ocak 2014 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Ocak 02, 2014 2 comments
yufkalı kolay mantı

 Yufkalar uzun süre dayanmıyor malum..Bende akşam yemeği olarak nasıl değerlendirsem diye düşünürken bu şeklide yapmaya karar verdim..Çook lezzetli olunca sizlerle paylaşmak istedim :))




MALZEMELER
2 tane yufka
kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
sıvıyağ
tuz
karabiber

SOSU
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
3-3,5 bardak su(et suyu da olabilir)
tuz

ÜZERİ İÇİN
sarımsaklı yoğurt
kırmızı toz biberli tereyağ

YAPILIŞI
  • Bir kasede kıyma,minik küp doğranmış kurusoğan,karabiber ve tuzu karıştırın..
  • Yufkayı ortadan ikiye kesin..
  • Yufkanın yarısını alıp üzerine sıvıyağ sürün ve geniş olan uç kısmına kıymalı harçtan yayıp kenarlarını az içe katlayıp sıkı bir rulo sarın..
  • Sardığınız ruloları tercihen birer parmak kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin..
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine sıvıyağ sürüp önceden ısınmış 190* fırında üzeri pembeleşene dek pişirin..
  • Fırında mantı pişerken bir tencerede tereyağı eritin ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar az kavurup üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın,kaynayınca ocaktan alın..
  • Pişen mantıların üzerine salçalı sosu gezdirip tekrar sıcak fırına atın ve fırını 160* düşürüp 5 dk.fırında bekletip fırını kapatın..
  • Not:Sosu mantınızın ne kadar yumuşak olmasını istiyorsanız ona göre ayarlayabilirsiniz..
  • Mantıyı servis tabağına alıp üzerine az toz kırmızıbiberli-tereyağ gezdirin ve sarımsaklı yoğurt koyup birazda yoğurdun üzerinden tereyağ gezdirip servis yapın..

Categories:

2 yorum:

Mommyslifetime dedi ki...

Oğlum mantıyı çok seviyor ve ben çalışıyorum. Tarif için çpk teşekkürler
mommyslifetime.blogspot.com

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Tam size göre bir tarif o zaman..Ben teşekkür ederim :)