10 Ocak 2014 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Ocak 10, 2014 4 comments
  Dün akşam uzun süredir görüşemediğimiz arkadaşlarımız bize gelecekleri için hazırladım bu lezzetli truffu..Sizde sevdikleriniz için yapmak isterseniz işte hazırlanışı ;



MALZEMELER
1 çoırba kasesi kek(artan keklerden)
1 pk.eti burçak bisküvi
2-3 yemek kaşığı tozşeker
1 kutu krema
1pk. kare bitter çikolata
1 çay bardağı damla çikolata
1 tane portakal kabuğu(minik doğranmış)
ÜZERİ İÇİN
ahududu sosu
hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Küçük bir tencerede kremayı ısıtıp ocağın altını kapatın ve bitteri ekleyip karıştırın..
  • Karıştırma kabına keki,şekeri,portakal kabuğu,damla çikolata ve üzerine kremayı dökün yoğurun.Burçak bisküviyi de azar azar içine ufalayın.
  • Trufun kıvamını bisküviyle ayarladıktan sonra buzdolabında 20-25 dk. dinlendirip yuvarlak şeklide hazırlayıp küçük kağıt kalıplara koyun.
  • Üzerine ahududu sosu ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın..

Categories: , ,

4 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK

marifet ellerimizde dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK

Nes-Kayfee / Nesli dedi ki...

Benim tarifimde seninkine çok yakın , zaten hepsi birbirine benziyor değil mi önemli olan yaratıcılık ellerine sağlık bende yılbaşı günü yapmıştım çok sevdik. Sevgiler

Tuğba Mutfakta dedi ki...

@marifet ellerimizde :Çok teşekkür ederim :)
@Nes-Kayfee/Nesli:Evet truff bencede hayal gücüyle sınırlı istediğin tüm malzemeyi koyup lezzetlendirmek mümkün .Çok sağolun bu arada :)Sevgiler..