Lezzetli fakat biraz el oyalayıcı bu tarifi isterseniz reçelli kurabiye yapar gibi yuvarlak parçalar koparıp ortasını parmağınızla bastırıp pişirip sonrasında çikolata dolgusunu ortasına koyup da hazırlayabilirsiniz :)
MALZEMELER
250 gr. margarin(oda sıcaklığı)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 yumurta
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
DOLGUSU İÇİN
1/2 kutu krema
1pk. kare bitter çikolata
YAPILIŞI
- Tüm kurabiye malzemesini güzelce yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saate yakın dinlendirin.
- Merdaneyle açıp küçük bir su bardağıyla 2 tane yuvarlak hamur çıkarın.Yuvarlaklardan birtanesini küçük bir çember yada çay bardağıyla tekrar çıkarın.
- Ortası delik olan hamuru diğer su bardağıyla kestiğimiz hamurun üzerine koyup parmağınızın ucuyla çok hafif bastırıp yapışmasını sağlayınHepsini aynı şeklide hazırlayın ve ortasına çatalla delikler açın.
- 170* fırında pişirin.
- Dolgusu için:Kremayı ısıtıpocağın altını kapatıp bitter çikolatayı içine ekleyin.
- Fırından çıkıp oda ısısına gelen kurabiyelerin ortasına çikolata sosundan koyup buzdolabında 20-25 dk. soğutup servis yapın..
Categories: kurabiye
0 yorum:
Yorum Gönder