6 Ağustos 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Ağustos 06, 2013 No comments

MALZEMELER
1 tane yemeklik kabak
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı kadar tel şehriye
5-6 su bardağı su
tuz
1 çay kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
sıvıyağ
  tereyağ

TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  • Çorba tenceresini ocağa alın az sıvıyağ koyun,kabuğu soyulup rendelenmiş(ince kısmından) kabağı ekleyin biraz tereyağ ekleyip kabağın kokusu çıkana dek orta harlı ateşte kavurun.
  • Maydanozları da ince ince doğrayıp biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyin.
  • Şehriyeleri de içine atın pişene dek arada karıştırın..
  • Tuz ve tuzotu ekleyin..
  • Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın..
  • Çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyenin içine katın ki çorba kesilmesin.
  • Ocağın altını kapatıp terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın..Afiyet osun..
Categories:

0 yorum: