MALZEMELER
1/2 kg mantar
1 tane kurusoğan
6-7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
sıvıyağ
BEŞAMEL SOS
2,5su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1yemek kaşığı margarin
tuz
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Mantarları limonlu suda yıkayın ve küp doğrayın..
- Yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
- Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mantarları ekleyin.
- Az sıcak su koyun,tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin..
- Beşamel sosu için:Süt,un,tuz çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın..
- Beşamel sosun içine az kaşar peyniri rendeleyin..
- Güveç kaplarına yada fırın tepsisine mantar soteyi dökün,üzerine beşamel sosu yayın,kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder