6 Ağustos 2013 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Ağustos 06, 2013 No comments

MALZEMELER
1/2 kg mantar
1 tane kurusoğan
6-7 tane sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
karabiber
sıvıyağ

BEŞAMEL SOS
2,5su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1yemek kaşığı margarin
tuz

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Mantarları limonlu suda yıkayın ve küp doğrayın..
  • Yemeklik doğranmış soğanı ve biberleri sıvıyağda  pembeleşene dek kavurun.
  • Salçayı da ekleyip biraz karıştırdıktan sonra mantarları ekleyin.
  • Az sıcak su koyun,tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte pişirin..
  • Beşamel sosu için:Süt,un,tuz çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca margarini ekleyin ve ocaktan alın..
  • Beşamel sosun içine az kaşar peyniri rendeleyin..
  • Güveç kaplarına yada fırın tepsisine mantar soteyi dökün,üzerine beşamel sosu yayın,kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Categories:

0 yorum: