MALZEMELER
5 yufka
beyaz peynir
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam
YAPILIŞI
- Yufkayı düz bir zemine serin ve 4'e bölün.
- Her bir yufkayı sıvıyağ ve su karışımı ile ıslatın.
- Üçgen olan yufkayı uç kısmından parmağınızla geniş kısmın ortasına doğru ittirin.
- Karşılıklı iki ucu birbirine paralel şekilde birleştirin.
- Birleştirdiğiniz uca peynir koyup sarın ve ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Bütün yufkaları aynı şekilde sarın..
- Üzerine yumurta sarısı,susam ve çörek otu serpip önceden ısınmış 190* fırında pişirin.
Categories: Börekler
2 yorum:
nefis lezzert yengenin ve senin ellerine sağlık...
Çok teşekkür ederim..
sevgiler..
Yorum Gönder