20 Temmuz 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Temmuz 20, 2012 2 comments
MALZEMELER
5 yufka
beyaz peynir
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
çörekotu
susam

YAPILIŞI
  • Yufkayı düz bir zemine serin ve 4'e bölün.
  • Her bir yufkayı sıvıyağ ve su karışımı ile ıslatın.
  • Üçgen olan yufkayı uç kısmından parmağınızla geniş kısmın ortasına doğru ittirin.
  • Karşılıklı iki ucu birbirine paralel şekilde birleştirin.
  • Birleştirdiğiniz uca peynir koyup sarın ve ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde sarın..
  • Üzerine yumurta sarısı,susam ve çörek otu serpip önceden ısınmış 190* fırında pişirin.
Categories:

2 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

nefis lezzert yengenin ve senin ellerine sağlık...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim..
sevgiler..