25 Nisan 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Nisan 25, 2012 2 comments
MALZEMELER
1tane kemiksiz tavuk göğsü
3-4  tane kırmızı yağ biberi
1 tane kuru soğan
1/2 kg mantar
2 pk.kutu krema
karabiber
tuz

YAPILIŞI
  • Kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyip kabuklarını soyun ve kare doğrayın.
  • Mantarları piyaz şeklinde doğrayıp ısınmış tavada az sıvıyağda kavurun ve bir tabağa alın.
  • Aynı tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip 3-4 dk.kavurun ve mantar ile yağ biberini ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Kutu kremayı ekleyip 3-4 dk. kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.
  • Not:Mantarları ayrı kavurmak istemiyorsanız tavuk göğsünden sonra çiğden ekleyip de pişirebilirsiniz.
Categories:

2 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

hoşgeldiniz demek için uğramıştım. Blogunuzu çok beğendim. Tarifleri tarif etmekte bir meziyet. İzlemeye aldım. Tekrar görüşmek dileğiyle...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Daha yeni sayılırım,beğendiğinize sevindim..Bende sizin takipçinizim..Sevgiler..