MALZEMELER
1tane kemiksiz tavuk göğsü
3-4 tane kırmızı yağ biberi
1 tane kuru soğan
1/2 kg mantar
2 pk.kutu krema
karabiber
tuz
YAPILIŞI
- Kırmızı biberleri ocakta ya da fırında közleyip kabuklarını soyun ve kare doğrayın.
- Mantarları piyaz şeklinde doğrayıp ısınmış tavada az sıvıyağda kavurun ve bir tabağa alın.
- Aynı tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
- Küp doğranmış tavuk göğsünü ekleyip 3-4 dk.kavurun ve mantar ile yağ biberini ekleyin.
- Tuzunu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- Kutu kremayı ekleyip 3-4 dk. kısık ateşte pişirin ve sıcak servis yapın.
- Not:Mantarları ayrı kavurmak istemiyorsanız tavuk göğsünden sonra çiğden ekleyip de pişirebilirsiniz.
Categories: Ana yemek
2 yorum:
hoşgeldiniz demek için uğramıştım. Blogunuzu çok beğendim. Tarifleri tarif etmekte bir meziyet. İzlemeye aldım. Tekrar görüşmek dileğiyle...
Daha yeni sayılırım,beğendiğinize sevindim..Bende sizin takipçinizim..Sevgiler..
Yorum Gönder