25 Nisan 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Nisan 25, 2012 No comments


MALZEMELER
1 pk. petibör bisküvi
3 tane orta boy elma
1çay bardağı öğütülmüş ceviz
50 gr margarin(erimiş)

SOSU
2 pk.bitter çikolata(kare paket)
50 gr margarin

ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
pasta süsü yada hindistan cevizi

YAPILIŞI
  • Petibör bisküviyi karıştırma kabına alıp elimizle ufalayalım.
  • Kabuklarını soyduğumuz elmaları rendenin kalın tarafından rendeleyelim ve bisküvilere ekleyelim.
  • Erimiş margarini ve cevizi ilave edip yoğuralım.
  • Küçük toplar yapıp bir tabağa dizelim.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve margarini ekleyip karıştıralım.
  • Yaptığımız topları çatalın üzerine koyalım ve bitter çikolatayı erittiğimiz kabın üzerine tutup tatlı  kaşığıyla üzerine çikolata gezdirelim.
  • İster bir tabağa alıp donmasını bekleyip daha sonra kağıt kalıplara koyun ya da direk minik kağıt kalıplara koyun ve  üzerini dilediğiniz gibi süsleyin..
  • Buzdolabına koyup dinlendirin..
Categories: ,

0 yorum: