19 Mart 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 19, 2012 2 comments



MALZEMELER

KÖFTESİ İÇİN
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1yumurta
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
1çay kaşığı karbonat

PÜRESİ
1-2 tane patates
1-2 yemek kaşığı margarin
1-1,5 çay bardağı süt

SOSU
1-2 yemek kaşığı salça
tereyağ
su


YAPILIŞI
  • Köfte malzemelerini iyice yoğurup çanak şekli verin.İçlerine az sıvıyağ sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Patates püresi için patatesleri haşlayıp tencerede ezin ve yağ,süt,tuz ilave edip karıştırın kısık ateşte kıvamını ayarlayın.
  • Önceden ısınmış 180*fırında köfteleri kızartın.
  • Bir tavada tereyağında salçayı kavurup az sıcak su ve tuz ekleyip sos yapın.
  • Kızarınca patates püresini içlerine ister krema sıkacağı ile ister kaşık ile doldurun.
  • Üzerine dilim kaşar peyniri koyun.
  • Sosu da tepsinin dibine döküp fırında 10 dk kadar pişirin.
Categories:

2 yorum:

oZGe dedi ki...

Sunumu hoş bir yemek olmuş, köfte ve püre hep yapılan şeyler ama bu şekilde sunulduğunda çok şık oluyor. Elinize sağlık.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Birkaç değişiklikle klasik tatları bambaşka bir lezzete dönüştürmek mümkün:)Teşekkür ederim..