MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1yumurta
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
1çay kaşığı karbonat
PÜRESİ
1-2 tane patates
1-2 yemek kaşığı margarin
1-1,5 çay bardağı süt
SOSU
1-2 yemek kaşığı salça
tereyağ
su
YAPILIŞI
- Köfte malzemelerini iyice yoğurup çanak şekli verin.İçlerine az sıvıyağ sürüp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Patates püresi için patatesleri haşlayıp tencerede ezin ve yağ,süt,tuz ilave edip karıştırın kısık ateşte kıvamını ayarlayın.
- Önceden ısınmış 180*fırında köfteleri kızartın.
- Bir tavada tereyağında salçayı kavurup az sıcak su ve tuz ekleyip sos yapın.
- Kızarınca patates püresini içlerine ister krema sıkacağı ile ister kaşık ile doldurun.
- Üzerine dilim kaşar peyniri koyun.
- Sosu da tepsinin dibine döküp fırında 10 dk kadar pişirin.
Categories: Ana yemek
2 yorum:
Sunumu hoş bir yemek olmuş, köfte ve püre hep yapılan şeyler ama bu şekilde sunulduğunda çok şık oluyor. Elinize sağlık.
Birkaç değişiklikle klasik tatları bambaşka bir lezzete dönüştürmek mümkün:)Teşekkür ederim..
Yorum Gönder