MALZEMELER
1lt süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 pk dr.outker gourmet vanilya
1kaşık margarin
PORTAKAL SOSU İÇİN
3 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tozşeker
YAPILIŞI
- Tencereye süt,irmik,şeker,vanilya soğuk olarak koyuyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.İnce yerinden rendelenmiş portakal kabuğu ilave ediyoruz.Margarini de ekleyip altını kapatıyoruz.
- Harcımızı borcama döküyoruz.
- Bir tencerede portakal suyunu,nişastayı ve şekeri soğuk olarak karıştırıyoruz.Tencereyi ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.Altını kapatıp biraz ılınınca muhallebinin üzerine döküyoruz.
Categories: sütlü tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder