2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1kg süt
2 pk.vanilya
1/2 çay bardağı kakaolu puding
1 pk kakao
1/2 pk margarin
2 pk sade kremşanti
2 su bardağı hindistan cevizi
1,5 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Tencerede süt,un,margarin,şeker,kakao,vanilya,kakaolu pudingi soğuk olarak tel çırpıcıyla karıştır ocağın altını açıp karıştırarak pişir.Pişince mikserden geçir.
- Dikdörtgen borcamın en altına hindistan cevizini yay.Üzerine muhallebi karışımını dök.
- 1,5 su bardağı süt ile 2pk sade kremşantiyi çırp.
- Oda sıcaklığına gelmiş olan muhallebini üzerine yay.Buzdolabında dinlendir.
- Servis yapacağın zaman ince dikdörtgen kesip rulo şeklinde sar..
Categories: sütlü tatlılar, tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder