MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
- Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım.
- Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
- Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
- Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
- Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..
Categories: Börekler
0 yorum:
Yorum Gönder