Mayalı bir tarif olduğun için tazeliğini kaybetmemesi için misafirinizin geleceği gün yapmanız önemli bi detay akşamdan kremasını hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz sizin için büyük kolaylık olacaktır..
YAPILIŞI
Hamuru için
2yumurta
1çay bardağı ılık süt
1çay bardağı ılık su
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı tozşeker
1pk vanilya
1pk instant maya
Un
KREMASI
3su bardağı süt
1su bardağı şeker
1yumurta sarısı
3yemek kaşığı az tepeleme un
1yemek kaşığı az tepeleme nişasta
1pk vanilya
1pk toz kremşanti
YAPILIŞI
- 15-16kaşık unu karıştırma kabına alıp üzerine toz maya ve şekeri ekleyip karıştırın
- Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun
- Azar azar un ilavesiyle ele az yapışan bir kıvam elde edin ve iyice yoğurup üzerine streçfilm kapatıp 20-25dk mayalandırın
- Hamurdan küçük parçalar koparıp düzgünce yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
- Birazda tepside mayalandırıp soğuk fırına verip 180*pişirin
- Pişen hamurların üzerine nemli bir bez örtün
- KREMASI İÇİN
- Kremaşanti ve vanilya hariç Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişirin
- Ilınınca vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip mikserleyin
- Soğuyan pastaları ortadan ikiye kesip arasına krema koyup kapatın ve servis yaparken üzerine pudra şekeri eleyin..
- Not:Mayalı tarifleri servis edeceğiniz gün hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.
- Bu tarifte kremayı önce yapın ki soğusun yada benim gibi kremasını akşamdan hazırlayın✔️
0 yorum:
Yorum Gönder