17 Eylül 2014 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 17, 2014 No comments
  Sevgili Mutlu Munanın nefis alman pastası tarifi ile merhaba :) Çay davetlerinizde farklı ve lezzetli tarif arıyorsanız alman pastasını güzel bir seçenek olabilir..

  Mayalı bir tarif olduğun için tazeliğini kaybetmemesi için misafirinizin geleceği gün yapmanız önemli bi detay akşamdan kremasını hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz sizin için büyük kolaylık olacaktır..
alman pastası

YAPILIŞI
Hamuru için 
2yumurta 
1çay bardağı ılık süt
 1çay bardağı ılık su 
1çay bardağı sıvıyağ 
1çay bardağı tozşeker 
1pk vanilya 
1pk instant maya 
Un 
KREMASI 
3su bardağı süt 
1su bardağı şeker
 1yumurta sarısı 
3yemek kaşığı az tepeleme un 
1yemek kaşığı az tepeleme nişasta
 1pk vanilya
 1pk toz kremşanti 
YAPILIŞI 

  • 15-16kaşık unu karıştırma kabına alıp üzerine toz maya ve şekeri ekleyip karıştırın 
  • Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurun 
  • Azar azar un ilavesiyle ele az yapışan bir kıvam elde edin ve iyice yoğurup üzerine streçfilm kapatıp 20-25dk mayalandırın
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp düzgünce yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin
  •  Birazda tepside mayalandırıp soğuk fırına verip 180*pişirin 
  • Pişen hamurların üzerine nemli bir bez örtün 
  • KREMASI İÇİN 
  • Kremaşanti ve vanilya hariç Tüm malzemeyi bir tencerede karıştırarak pişirin 
  • Ilınınca vanilya ve toz kremşantiyi ekleyip mikserleyin 
  • Soğuyan pastaları ortadan ikiye kesip arasına krema koyup kapatın ve servis yaparken üzerine pudra şekeri eleyin..
  •  Not:Mayalı tarifleri servis edeceğiniz gün hazırlarsanız daha lezzetli olacaktır.
  •  Bu tarifte kremayı önce yapın ki soğusun yada benim gibi kremasını akşamdan hazırlayın✔️

0 yorum: