29 Mart 2014 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Mart 29, 2014 No comments

 Bu lezzetli tarif misafirlerime ne yapsam diye düşünürken aklıma geldi,risk alarak bugün yaptım ve çok lezzetli oldu.Hem sağlıklı hemde farklı bir lezzet arıyorsanız mutlaka deneyin ;)

MALZEMELER
3-4 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1çay bardağı ılık süt
ılık su
1 pk. instant maya
1 çay kaşığı şeker
tuz

İÇ HARCI
1 kurusoğan
2-3 tane çarliston biber
2-3 tane kırmızı yağ biberi
1 tane havuç
1-2 tane kabak
1/2 kg mantar
sıvıyağ
tuz 
karabiber
kaşar peyniri

YAPILIŞI
  • Bir tavada yemeklik doğranmis bir kuru soğanı az sıvıyağda pembeleşene dek kavurun
  • Minik küp doğranmış çarliston biber,kırmıZı yağ biberini ekleyip kavurmaya devam edin
  • Havucu ince ve halka şekilde doğrayıp ekleyin.
  • Yeşil kabağıda küp doğrayıp ekleyin 
  • En son küp doğranmış mantarı ekleyip az kavurun 
  • Tuz ve karabiber ekleyip ocağı kapatın
  • Hamuru için: 3-4bardak kadar unu karıştırma kabına alın içine tuz 1çay kaşığı şeker ve instant mayayı ekleyin ve karıştırın. 
  • Ortasını açıp yarım su bardağı sıvıyağ ekleyin 
  • 1çay bardağı ılık süt ekleyin 
  • ılık su ile beraber ele çok az yapışan bir hamur elde edin ve çok iyi yoğurun
  • Unu az gelirse ekleyin.
  • ılık ortamda 30-40dk mayalandırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin fazla kabarmaması için çatalla delikler açın ve kaşar peyniri rendesi ile kaplayın 
  • Sebzeli iç harcı da ekleyin ve 15 dk daha mayalandırıp önceden ısınmış 180*fırında pişirin 
  • Pişmesine yakın çıkarıp kaşar rendesi koyup biraz daha pişirin 

0 yorum: