MALZEMELER
8 su bardağı süt
1 yumurta
2yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
1su bardağı toz şeker
1kutu krema
1/2 su bardağı şeker(karamel yapmak için)
2 pk. vanilya
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN
hazır karamel sosu
- Tencerede sütü,1 su bardağı şekeri,un,nişasta,yumurtayı karıştırın ve ocağın altını açıp karıştırarak pişirin..
- Çelik bir tencerede şekeri karamelize edip içine kremayı döküp karıştırın..
- Pişen muhallebinin içine karışımı dökün vanilyaları da ekleyin.
- 3-4 dk. mikserle aynı yöne doğru alt devirde çırpın..
- Kaseleri suyla çalkalayıp muhallebiyi paylaştırın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın..
- Soğuyunca servis yapacağınız tabağa ters çevirin ve üzerine karamel sosla süsleyip servis yapın..
Categories: sütlü tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder