Bu lezzetli açma tarifi cahide jibekin sitesinden aldım ve çook harika açmalarım oldu..Hatta abim "pastaneden mi aldınız" bile dedi :)Denemeye değer bir tarif gerçekten..Ama ben bu ölçünüm iki katını yaptım..Sizde kalabalık misafirlerinizde ölçüleri 2 -3 katını yapabilirsiniz..
MALZEMELER
2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık süt(eli hafif yakmalı)
1 su bardağında 1 parmak eksik sıvıyağ
1/2 çay bardağı toz şeker
1 pk. instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un
ARASINA SÜRMEK İÇİN
50 gr margarin(oda ısısında)
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
susam
YAPILIŞI
- Açmayı yapacağınız kaba unu(ilk başta 2,5 bardak koyun),şekeri,tuzu,mayayı alın ve karıştırın.
- Ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri koyun..
- Unu azar azar ilave edin..
- Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olmalı.
- Azıcık ele yapışan hamuru iyice yoğurun.
- Üzerini streç film yada bez örtüp 1 saat dinlendirin..
- Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle tezgaha açın ve margarinden fırçayla hamura sürün..
- Hamuru rulo yapın,büküp uçlarını birleştirin..
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Tepside de 15-20 dk.mayalandırıp üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
- Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
- Daha yumuşak olmalarını isterseniz fırından çıkarınca nemli bir bez örtün..
- Not:Aynı hamurdan poğaça yapmak isterseniz margarin sürmek yerine içine istediğiniz malzemeden peynir,patates vs. koyup kapatabilirsiniz..
Categories: HAMUR İŞLERİ, tuzlular
0 yorum:
Yorum Gönder