21 Kasım 2013 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Kasım 21, 2013 No comments
  Bu lezzetli açma tarifi cahide jibekin sitesinden aldım ve çook harika açmalarım oldu..Hatta abim "pastaneden mi aldınız" bile dedi :)Denemeye değer bir tarif gerçekten..Ama ben bu ölçünüm iki katını yaptım..Sizde kalabalık misafirlerinizde ölçüleri 2 -3 katını yapabilirsiniz..
pastane poğaçası

MALZEMELER
2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık süt(eli hafif yakmalı)
1 su bardağında 1 parmak eksik sıvıyağ
1/2 çay bardağı toz şeker
1 pk. instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
alabildiğine un

ARASINA SÜRMEK İÇİN
50 gr margarin(oda ısısında)

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
yumurta sarısı
susam



YAPILIŞI
  • Açmayı yapacağınız kaba unu(ilk başta 2,5 bardak koyun),şekeri,tuzu,mayayı alın ve karıştırın.
  • Ortasını havuz gibi açıp diğer malzemeleri koyun..
  • Unu azar azar ilave edin..
  • Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur olmalı.
  • Azıcık ele yapışan hamuru iyice yoğurun.
  • Üzerini streç film yada bez örtüp 1 saat dinlendirin..
  • Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp elinizle tezgaha açın  ve margarinden fırçayla hamura sürün..
  • Hamuru rulo yapın,büküp uçlarını birleştirin..
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Tepside de 15-20 dk.mayalandırıp üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.
  • Önceden ısınmış 180* fırında pişirin.
  • Daha yumuşak olmalarını isterseniz fırından çıkarınca nemli bir bez örtün..
  • Not:Aynı hamurdan poğaça yapmak isterseniz margarin sürmek yerine içine istediğiniz malzemeden peynir,patates vs. koyup kapatabilirsiniz..
Categories: ,

0 yorum: