MALZEMELER
4-5 tane patlıcan
1 tane kurusoğan
1/2 kg ıspanak
1/2 kg mantar
1kase yada yarısı labne
sıvıyağ
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN
2-3 tane domates
kaşar peyniri
YAPILIŞI
- Patlıcanları tuzlu suda beklettikten sonra ince halkalar şeklinde doğrayıp bol yağda kızartın ve kağıt havluya alın..
- Geniş bir tavada küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun.
- Piyazlık doğranmış mantarları da ekleyip ocağın altını açın(mantarlar sulanmasın)kavurun.
- Ispanakları da ekleyin..Ispanaklar suyunu salıp çekene dek pişirin.
- Tuzunu,karabiberini ekleyip labneyi ekleyin ve ocağın altını kapatın..
- Fırın tepsisine patlıcanları koyup üzerine ıspanaklı karışımı yayın.
- Kabukları soyulmuş halka şeklindeki domatesleri de ekleyin ..
- Üzerine kaşar peyniri rendesiyle önceden ısınmış 190* fırında kaşarlar pembeleşene dek pişirin..
Categories: Ana yemek
0 yorum:
Yorum Gönder