MALZEMELER
4-5 tane kuzu incik
1adet kuru soğan
9-10 tane mantar
1 tane defne yaprağı(isteğe bağlı)
karabiber
1 yemek kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
sıvıyağ
YAPILIŞI
- Geniş bir tencereye sıvıyağ koyun ve kuzu inciklerin her yeri kızarıncaya kadar arada çevirerek kızartın.
- Üzerine ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsağı da ekleyin.Soğanlar pembeleşmeye başlayınca salçasını ekleyin 1-2 dk. kavurup küp doğranmış mantarları ekleyin.Tuzunu ve karabiberini ekleyin.
- Üzerine sıcak su koyup kuzu incikler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
- Lezzetini arttırmak istiyorsanız geniş toprak kaplarına paylaştırıp yada fırın kabına alıp önceden ısınmış 190-200*fırında 5-6 dk.kadar pişirin.
- Bulgur pilavı yada beyaz pilavla birlikte patates püresi ile servis yapın..
Categories: Ana yemek
4 yorum:
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Bloğunu takibe aldım. Bana da bekliyorum Sevgilerimle,
Hıım çok lezzetli ellerine sağlık sevgiler...
eline sağlık mis gibi bende akşam yemeği düşünüyorum
Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim:)
Sevgiler..
Yorum Gönder