1 patates
1 tatlı kaşığı un
1tatlı kaşığı nişasta
tuz
KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın.
- Patatesleri incecik incecik doğrayın ve ıslaklık varsa kağıt havluyla kurulayın..
- Un,nişasta ve tatlandıracak kadar tuz ekleyip karıştırın.
- Kızartma yapacağınız tencereye bol sıvıyağ koyun.
- Yağ kızınca patateslerin bir miktarını koyduktan sonra arada yapışmaması için tahta bir spatula ile karıştırın.
- Kızarınca kağıt havluya alın.
- NOT:Çıtır patatesler beklediğinde sulanacağı için yenecek kadar hazırlanmalı,hazırlanan patateslerin hepsi kızartılmalı ve sıcak servis yapılmalı..
6 yorum:
Immm harikaaa Eline sağlık
sevgiler
patates kızartmasına hayır diyemem :))
ellerine sağlık canım...
Teşekkürler Yasemin hanım:)
Sevgiler..
"Gurme Şirine"çok teşekkür ederim :))
Kim hayır diyebilir ki ;)
Un nişasta tatmı veriyor yoksa çıtırlık mı merak ettim
Ellerine sağlık
Sevgiler
Çıtırlık veriyor,ayrıca lezzeti de çok hoş..
Yorum Gönder