19 Eylül 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Eylül 19, 2012 No comments
top kek
MALZEMELER
3yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı meyveli soda(ben karpuz-çilek kullandım)
3 su bardağı un(elenmiş)
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay bardağı kuru meyve şekerlemesi
1 çay bardağı damla çikolata




YAPILIŞI
  • Karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
  • Sıvıyağ,süt ve sodayı ekleyip çok az daha çırpın.
  • Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya yı ekleyip kısık devirde çırptıktan sonra içine kuru meyve ve damla çikolatayı koyup mikseri çalıştırmadan ucuyla karıştırın.
  • Kek kalıbınızın dibini margarin ile yağlayıp bir tutam kadar un serpin ve malzemeyi kalıba dökün.
  • Her yeri eşit kabarması için tezgahta 1-2 kez çevirin.
  • Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
  • İlk 25-30 dk.fırını açmayın.
  • Kekin piştiğini anlamak için kürdanı batırın eğer kürdana hamur yapışmışsa pişirmeye devam edin.
  • Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekinizi fırından çıkarıp dinlendirin..
  • Afiyet olsun :)

0 yorum: