MALZEMELER
3yumurta(oda ısısında)
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı meyveli soda(ben karpuz-çilek kullandım)
3 su bardağı un(elenmiş)
1 pk.kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çay bardağı kuru meyve şekerlemesi
1 çay bardağı damla çikolata
YAPILIŞI
- Karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.
- Sıvıyağ,süt ve sodayı ekleyip çok az daha çırpın.
- Elenmiş un,kabartma tozu ve vanilya yı ekleyip kısık devirde çırptıktan sonra içine kuru meyve ve damla çikolatayı koyup mikseri çalıştırmadan ucuyla karıştırın.
- Kek kalıbınızın dibini margarin ile yağlayıp bir tutam kadar un serpin ve malzemeyi kalıba dökün.
- Her yeri eşit kabarması için tezgahta 1-2 kez çevirin.
- Önceden ısınmış 165* fırında pişirin.
- İlk 25-30 dk.fırını açmayın.
- Kekin piştiğini anlamak için kürdanı batırın eğer kürdana hamur yapışmışsa pişirmeye devam edin.
- Kürdanı batırdığınızda temiz çıkıyorsa kekinizi fırından çıkarıp dinlendirin..
- Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder