MALZEMELER
1/2 kg hamsi
1 tane kuru soğan
1 tane domates
1 tane kırmızı yağ biberi
tereyağ
tuz
1 çimdik kekik
2-3 tane defne yaprağı
YAPILIŞI
- Bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
- İçi temizlenmiş ve küçük küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi de ekleyin,tuz ve kekik ilavesiyle 2-3 dk.pişirin.
- Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayın ve suyunu süzdürün.
- Küçük bir fırın kabına hamsileri koyun.Biraz tuzlayın ve üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı yayın.
- Küçük parçalar halinde tereyağ paylaştırın.
- Defne yapraklarını da koyup önceden ısınmış 190* fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder