30 Eylül 2012 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Eylül 30, 2012 No comments
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
1 tane kuru soğan
1 tane domates
1 tane kırmızı yağ biberi
tereyağ
tuz
1 çimdik kekik
2-3 tane defne yaprağı





YAPILIŞI
  • Bir tavada piyazlık doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
  • İçi temizlenmiş ve küçük küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesi de ekleyin,tuz ve kekik ilavesiyle 2-3 dk.pişirin.
  • Hamsilerin kılçıklarını temizleyip yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Küçük bir fırın kabına hamsileri koyun.Biraz tuzlayın ve üzerine kavurduğunuz soğanlı karışımı yayın.
  • Küçük parçalar halinde tereyağ paylaştırın.
  • Defne yapraklarını da koyup önceden ısınmış 190* fırında pişirin.

0 yorum: