MALZEMELER
2 yumurta(sarısı üstüne)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 pk.yaş maya
tuz
aldığı kadar un
KAT ARALARINA
250 gr tereyağ yada margarin(erimiş
İÇİ İÇİN
kıyma
kurusoğan
YAPILIŞI
- İç malzemesi için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.
- Mayayı süt ve yumurta akı ile 1o dk.kabartın.
- Aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.Hamur sert olmalı..
- 1 saat yada 45 dk. kabart.
- Hamuru 2ye bölün.
- 2 hamurdan da 9'ar beze yapın.
- Bezeleri tabak büyüklüğünde açın.
- Aralarına birer yemek kaşığı erimiş tereyağı sürün.
- Üst üste dizin.
- En üsttekini yağlamayın.
- Un serpip yufka büyüklüğünde açın.
- 16 ya bölün.
- İçlerine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
- Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..
Categories: Börekler
4 yorum:
ohh tuğbacım olsa şimdi sıcak sıcak ne güzel yerdim..:)çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık..
Bu böreği yapan yengem,yayınlayan ben ikimizinde ellerine sağlık:))
Ama lezzeti tartışılmaz..
Una verdadera delicia para mi desayuno,abrazos y abrazos.
¡gracias :)
Yorum Gönder